Nuori näyttämö

TulostaTulosta
TTT on mukana Nuori Näyttämö 2016-2018 -hankkeessa ja kutsuu Pirkanmaalla toimivia nuorten ryhmiä mukaan matalalla kynnyksellä!
 
Nuori Näyttämö –konsepti on taidekasvatuksellisesti ja esitystaiteellisesti ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa nuoret teatterinharrastajat saavat mahdollisuuden vahvistaa omaa osaamistaan teatterin ammattilaisten tukemina - tai aloittaa aivan uuden harrastuksen tapahtuman innoittamina!
 
TTT:n lisäksi mukana ovat Helsingin Kaupunginteatteri, Kemin kaupunginteatteri, Mikkelin Teatteri, Kotkan kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri ja Varkauden Teatteri, joista jokainen kutsuu nuoria mukaan omalta alueeltaan. 
 
Ryhmiä ei valita taitotasojen mukaan, vaan osallistumaan toivotetaan tervetulleiksi koko Suomen alueelta mahdollisimman monista erilaisista taustoista tulevia ryhmiä. Hakuaika on maaliskuu 2017. Huhtikuussa kukin teatteri kutsuu omista hakijoistaan mukaan max. 6 ryhmää. 
 
Nuorten ryhmät valmistavat uusista näytelmistä esitykset, jotka nähdään ammattiteatterin näyttämöllä keväällä 2018 neljällä paikallisfestivaalilla. Jokaiselta festivaalilta kutsutaan vähintään yksi esitys päätösfestivaalille, joka järjestetään Tampereen Työväen Teatterissa yhteistyössä Tampereen Teatterikesän kanssa elokuussa 2018.
Nuori Näyttämö -hankkeen toiveena on herättää nuorissa pysyvä kiinnostus teatteritaidetta kohtaan, lisätä elävää vuorovaikutusta teatterin ja nuoren yleisön välillä sekä tuottaa uutta, kiinnostavaa ja tasokasta näytelmäkirjallisuutta nuorten esitettäväksi ja katsottavaksi.
 
Valtakunnallisen ja monivuotisen tapahtuman pääorganisoija on Työväen Näyttämöiden Liitto.
 
KUMMIT
Nuori Näyttämö -hankkeen valtakunnallisena kummina toimii Krista Kosonen
 
“Teatteriharrastus herkistää ihmisen empatiakykyä, kun hän samastuu muiden kohtaloihin. Teatteri kehittää nuorten yhteistyötaitoja, ja ryhmässä työskenteleminen on jo itsessään valtavan antoisaa. Teatterin kautta nuoret voivat saada myös kehollisuutta vahvistavia kokemuksia. Teatteri on taidetta, jonka kautta nuoret pääsevät ilmaisemaan itseään ja kokemaan maailman merkityksellisenä.”
 
Mukaan kutsutut ryhmät saavat kotiteatteristaan myös oman kummin, joka toimii osallistujille tukena, rohkaisijana ja apuna pitkin harjoitusprosessia. Tampereen Työväen Teatterin kummeja ovat näyttelijät Emmi Kaislakari, Janne Kallioniemi ja Eriikka Väliahde.
 
Kummien lisäksi Nuori Näyttämö tarjoaa koulutusta ryhmänvetäjille.
 
NÄYTELMÄT
Näistä 13–19 -vuotiaille suunnatuista, uusista näytelmistä ryhmä valitsee harjoiteltavakseen itselleen sopivimman ja kiinnostavimman. Näytelmistä kaksi on saatavana ruotsinkielisenä.
 
Gunnilla Hemming: CARMINA (suomeksi) 
Gunilla Hemming: CARMINA (ruotsiksi) 
Rasmus Lindberg: AINON AITO MÄ
Rasmus Lindberg: SANNAS SANNA JAG
Pipsa Lonka: TUNTEMATTOMAN ELÄIMEN JÄLJET
Veikko Nuutinen: ON ISIS
 
Näytelmien pdf-tiedostot ovat luettavissa tunnuksella, jonka voit pyytää osoitteesta nuori.nayttamo@tnl.fi tai sari.andersson@ttt-teatteri.fi
 
AIKATAULU
Haku päättyy 31.3.2017
Paikallisfestivaaleille näytelmän valmistavat ryhmät valitaan huhtikuussa 2017
Ryhmänvetäjien koulutusviikonloppu Helsingissä 26.-27.8.2017 
Paikallisfestivaalit teattereissa 8.-12.4.2018 (Kellariteatteri, TTT-Klubi ja Eino Salmelaisen näyttämö)
Päätösfestivaali Tampereen Työväen Teatterissa 5.-6.8.2018